Enredem de tardor

Nova edició de tallers i itineraris per a la transformació social

Aquesta tardor continuen els tallers i itineraris que des de la Taula d’Economia Social, Solidària i Sostenible nascuda dins de Cooperasec, per mostrar tots els projectes que es mouen al barri per transformar l’economia i construir un entorn més saludable, sostenible i resistent.

Des del mes d’octubre i fins a finals de novembre el barri s’omplirà de activitats per conèixer més de prop aquells projectes i iniciatives que treballen per practicar un altre tipus d’economia que posi la vida de les persones al centre i sobretot que sigui més respectuosa. una manera comunitària de viure, una manera de fer front a l’ofec del sistema capitalista, aquell que ens parla d’inflacions, tipus d’interès i enriquiment i lucre i que ho fa al marge de l’esgotament de recursos i del planeta i sobretot contra la salut i el benestar de les persones. Des de CooperaSec creiem que un altre sistema és possible i Enredem Poble-sec és una mostra d’això. Després de l’edició de primavera ve la de tardor, amb nous itineraris i tallers.

L’objectiu dels itineraris i tallers és que pugueu conèixer una mica més de prop tot el que es mou al barri i fins i tot potser us engresqueu a posar en marxa el vostre propi projecte. Coneixereu entitats i col·lectius de tot tipus (sobre alimentació sostenible i ecològica, sobre transició ecosocial, sobre cultura comunitària, criança, cures, oci…) i amb moltes maneres de fer, totes elles molt properes i arrelades al barri. Amb ganes de fer comunitat i xarxa. I amb ganes que les conegueu més i millor. N’hi ha moltes i molt diverses! I és que l’economia social, solidària i sostenible ha arribat per quedar-se si el que volem és la supervivència del planeta i de nosaltres mateixos.

Totes les activitats d’Enredem són possibles en el marc i l’ajut de l’Ajuntament de Barcelona a través del Pla de Barris.

En aquesta edició de tardor es faran quatre tallers, dos itineraris i una activitat-gimcana extra.

TALLERS

Diumenge 2 d’octubre

El plaer al centre
Organitzat per: Cooperativa La Eroteca
C C El Sortidor De 12 a 13.30 h.
Avançarem cap a la coconstrucció de sexualitats lliures i dissidents que tinguin com a base el dret al plaer per tots els cossos en igualtat de condicions i lliures de violències. Un espai divertit, explicit, feminista i antiracista dedicat al plaer.
Adreçat a persones majors d’edat.
Inscripcions a: laerotecacooperativa@gmail.com

Dissabte 8 d’octubre

Jugar amb fotos
Organitzat per: La Social. Galeria i llibres
Hortes, 5
Farem trencaclosques amb fotografies i imaginarem que va passar abans i després del moment que va ser presa. Inventarem diàlegs dels personatges que hi apareixen, ens preguntarem sobre les sensacions que ens provoquen les imatges, els sons, les olors, textures… i tot allò que passa al seu voltant.
Adreçat a infants (edat suggerida de 4 a 10 anys).
Inscripcions a: amacamar@gmail.com

Dimarts 11 d’octubre

Els nous clàssics
Organitzat per: Cooperativa La Carbonera Espai de Llibres
Blai, 40, baixos. De 17 a 18:30 h.
Qui no ha sentit que el llop tenia ganes de menjar-se els tres porquets? O que l’aneguet, després d’escoltar tantes vegades que era lleig, va haver de marxar de casa seva? En aquest taller reinterpretarem els grans clàssics de la literatura infantil enfocant-nos en la realitat que viu el públic més menut i creant un debat amb ells i elles. També farem unes petites titelles amb els personatges principals.
Adreçat a famílies, criatures, veïns i veïnes. Sense límit d’edat.
Inscripcions a: info@carbonera.cat

Dimecres 26 d’octubre

Cuinant antiespecisme
Organitzat per: Cooperativa La Raposa del Poble-sec. Bar vegà i llibreria feminista
Tapioles, 47, baixos. De 18 a 20.30 h.
Taller dividit en dues parts: una primera per reflexionar entorn a conceptes bàsics de l’antiespecisme i el seu encreuament amb el feminisme a partir del llibre El contracte sexual de la carn de Carol J. Adams; i una segona part per aprendre a fer alguns embotits vegans.
Adreçat a tot tipus de públic.
Inscripcions a: programacio@laraposacoop.org

ACTIVITAT EXTRA: GIMCANA

El Pinzell cooperatiu
Conscienciar i desenvolupar eines per a aprendre a cooperar, col·laborar i cocrear . Quatre sessions en quatre espais diferents per a famílies amb criatures del barri. Primera cita a CooperaSec (Blai, 34, baixos)
20 i 27 d’octubre i 3 i 10 de novembre de 17.30 a 19.30h.
Organitzat per: Horitzó Dansa.
Inscripcions a elhorizontedanza@gmail.com

ITINERARIS

22 octubre

Punt de trobada: CooperaSec (pati de la Biblioteca)
11:30 a 13:30 h

Més que cures
Hort de la Font Trobada
Poble-sec Feminista
La Creatura
La Raposa
Pica-pica final

Inscripcions a Centre Cívic El Sortidor, a l’enllaç https://elsortidor.inscripcionscc.com/MiramModular/buscador/buscador.jsp?g=1&c=27&a=2273

5 de novembre

Punt de trobada: CooperaSec (pati de la Biblioteca)
11:30 a 13:30 h

Horitzó dansa
Arca
Asociación Cultural Social Arte Culinario de Honduras y Amigos de Catalunya
Ateneu d’Oficis de La Base
Menjador de La Base + La Seca
Pica-pica final

Inscripcions a Centre Cívic El Sortidor, a l’enllaç https://elsortidor.inscripcionscc.com/MiramModular/buscador/buscador.jsp?g=1&c=27&a=2274