Les escoles de Poble Sec i el consum responsable

En un ambient càlid i molt acollidor i amb l’emoció dels i les alumnes de les escoles Mossèn Jacint Verdaguer, Tres Pins i l’Institut XXV Olimpíada del Poble Sec va començar el passat divendres dia 14 de desembre al Centre Cívic El Sortidor la presentació de les conclusions del treball que durant mesos han fet per augmentar el seu compromís cap al consum responsable.

Com millorar el consum de l’aigua, de l’energia, dels aliments o dels recursos materials de les seves escoles eren els eixos sobre els quals es presentava la reflexió a fer des del projecte Compromís de Consum Responsable a les escoles de Poble Sec, un dels projectes que forma part de l’eix de sostenibilitat de CooperaSec.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Tzjqxvoip1I]

Des de controlar quan s’encenen o s’apaguen els llums, posar alguns dispositius per al control de les aixetes quan aquestes s’obren i es tanquen automàticament, dur embalatges reciclables per a l’esmorzar o berenar o reaprofitar els llibres de l’escola d’un any a l’altre… moltes eren les soluciones que es treien de les conclusions per poder ser més sostenibles en el dia a dia. Un treball de conscienciació que depèn de les petites accions de cada dia.

Els i les alumnes de 5è i 6è de primària i 1r d’ESO van anar presentar les conclusions de cada escola davant d’un públic també entusiasta. Després es va poder també veure una exposició de dibuixos que alumnes d’aquestes escoles havien fet en relació a les reflexions fetes, exposició que es podrà veure al Centre Cívic El Sortidor fins després de les vacances de Nadal.

Aquí teniu una crònica gràfica del que va ser.

WhatsApp Image 2018-12-17 at 21.16.25 WhatsApp Image 2018-12-17 at 21.16.11 WhatsApp Image 2018-12-15 at 13.44.53(2) WhatsApp Image 2018-12-15 at 13.44.53(1) Viure d'una altra manera Sala Sala 2WhatsApp Image 2018-12-13 at 18.24.26(4) WhatsApp Image 2018-12-13 at 18.24.26(3)