Xerrada-formació per resoldre dubtes del premi Micaela Chalmeta 2017

Per poder resoldre dubtes, ampliar informació i fins i tot rebre assessorament per a omplir el formulari del premi Micaela Chalmeta per a la creació de cooperatives de l’economia solidària, s’ha organitzat una xerrada-formació per a dimarts dia 11 d’abril a les 18 h a l’ateneu La Base del Poble Sec. La idea és que hi assisteixin tots aquells col·lectius del barri interessats en aquesta convocatòria promoguda per l’Ateneu Cooperatiu de Barcelona Coòpolis BCN.

Enguany, la convocatòria inclou sis ajuts amb una dotació única de 2.250 € per projecte escollit més una oferta formativa i d’acompanyament per a la constitució. Aquesta dotació es destina a cobrir tres aspectes vinculats a la creació de noves cooperatives i a aquells aspectes centrals per vetllar pel seu correcte funcionament: assessorament tècnic i formatiu pel desenvolupament del projecte econòmic, constitució de la cooperativa i dotació de capital social.

La idea doncs és que el premi Micaela Chalmeta ajudi en el procés inicial de creació d’una cooperativa a aquells projectes que volen fer-ho però que sovint estan mancats de recursos de tot tipus per a l’impuls inicial. La proposta valora especialment aquelles iniciatives que promoguin l’economia solidària com a economia col·lectiva del bé comú, que garanteix una propietat col·lectiva, una gestió democràtica, un retorn de beneficis a la comunitat i sobretot amb una vessant feminista, de voluntat transformadora i d’arrelament al territori.

Des de CooperaSec, com a impulsors d’anar creant una xarxa que camini cap a un barri cooperatiu ens va semblar ben apropiat que aquest premi es pogués presentar a l’ateneu cooperatiu La Base sobretot per als col·lectius interessats en presentar-s’hi. Poder resoldre dubtes serà el principal objectiu d’aquesta trobada. De fet, des de CooperaSec es vol anar teixint lligams i vincles amb Coòpolis com a dispositiu de foment i promoció de l’Economia Social i Solidària a Barcelona.

Xerrada-formació premi Micaela Chalmeta
Dimarts 11 d’abril a les 18h
1r pis de l’Ateneu La Base (c/Hortes, 10) de Poble Sec